Diana

https://stepupdancecenter.ro/wp-content/uploads/2020/06/diana-ok.jpg

Am indragit dansul inca din copilarie. Ma zbenguiam si cantam prin casa cat era ziua de lunga, astfel parintii mei au decis sa ma inscrie la cursuri de dans. Avand doar cinci ani, profesoara de dans modern nu m-a putut integra in trupa de dans, fiind prea mica, insa „varianta salvatoare” a aparut numaidecat: cursul de balet, la care profesoara m-a primit cu bratele deschise. In cei sase ani de balet, am avut parte de o initiere in arta baletului, invatand ce inseamna studiul si repetitiile, spectacolele si emotiile, dar cel mai fascinant moment a fost acela in care profesoara mi-a ingaduit sa dansez in poante. A fost o experienta impresionanta care m-a facut sa imi doresc mai mult de la mine.

Asadar, am aflat de existenta unei scoli de balet si de posibilitatea inscrierii la aceasta iar cu ajutorul si sustinerea parintilor mei, am ajuns sa dau proba de admitere la aceasta prestigioasa scoala. Am fost admisa si inscrisa la Liceul de Coregrafie si Arta Dramatica „Octavian Stroia” iar acest fapt urma sa imi contureze cursul vietii deoarece ajung sa ma indragostesc de balet si dans in mod iremediabil.

Ajungand sa studiez la Liceul de Coregrafie am aflat adevaratele taine ale baletului, de la tehnica pana la interpretare si de la istoria acestuia pana la ceea ce a ajuns in prezent. Am avut parte de profesori pasionati si implicati, ceea ce m-a ajutat si atunci in dezvoltarea personala si ma ajuta si acum, atat ca interpreta, cat si ca dascal, fiindu-mi vii in minte corecturile si sfaturile pe care le-am primit. De asemenea, prieteniile legate in liceu inca mai dainuie, semn ca dansul si arta uneste oameni; iar aceasta sintagma are o importanta deosebita pentru mine.

Inca din timpul liceului am fost cooptata pentru colaborari cu Baletul Operei Romane Cluj si am avut privilegiul de a dansa in spectacolele „Spargatorul de Nuci” si „Giselle” iar dupa absolvire, am avut marea sansa de a dansa in faimosul „Lacul Lebedelor”, spectacol sustinut pe marile scene ale teatrelor din China. Imediat dupa incheierea turneului din China, am inceput activitatea ca balerina in ansamblul baletului Operei Romane si in paralel studiam artele spectacolului muzical la Academia de Muzica „Gheorghe Dima” Cluj, pentru a invata si mai multe din culisele artelor.

Fiind obisnuita cu un ritm alert, am reusit sa fac fata tuturor provocarilor si mai mult de atat, am inceput sa predau cursuri de dans copiilor de la gradinita. Nu e usor sa le insuflii celor mici magia dansului insa odata ce reusesti, satisfactia e infinita.

In prezent, predau talentatilor dansatori de la clasa de performanta a clubului Step Up Dance Cluj si e minunat sa pot lucra cu tineri care indragesc dansul. Imi face o deosebita placere sa vad progresul acestor copii, de aceea, nu ma plictisesc sa repet aceleasi corecturi de o mie de ori, in fond, am fost si eu eleva si cunosc indeaproape intreg procesul pentru o buna evolutie.

Imi doresc sa fiu un pedagog cat mai bun, asemeni profesorilor mei, sa reusesc sa ii inspir pe elevi, iar acest fapt este cat se poate de realizabil, avand discipoli pasionati si muncitori. Cuvantul cheie, pentru un bun dansator, este si va fi mereu „disciplina”. Aceasta e prima lectie pe care am predat-o mereu copiilor.

Ca balerina, scopul principal este acela de a transmite emotie publicului prezent la spectacole, iar ca profesor, incerc sa insuflu aceasta dorinta, acest scop si micilor dansatori.